2009-12-29 14:37:49• hírek • Szatmar.ro

Petrescu Krasznodarba megy

Az Urzicenitől elköszönő tréner az orosz második osztályban szerződött.

Kedden hivatalosan is bejelentették, hogy a román bajnok Urzicenitől szombaton elköszönő Dan Petrescu az orosz élvonalból néhány héttel ezelőtt kiesett Kubany Krasznodar csapatához szerződött. A szakember öt éves szerződést kötött új munkaadójával.

Petrescu hatalmas meglepetésre megnyerte az előző román bajnokságot az Urziceni csapatával, majd a gárdával a Bajnokok Ligájában is remekül szerepelt, így nem várt fordulatként jelentette be szombaton, hogy elhagyja az egyesületet.

Bár előbb a Dinamo Moszkváról lehetett hallani, mint jövendőbeli állomásról, gyorsan kiderült, hogy csak az ország stimmel, a csapat, sőt, a szint viszont nem. A Kubany Krasznodar ugyanis az utolsó előtti helyen végzett a nemrég véget ért orosz bajnokságban, így kiesett. A gárda, amelynek azonnali célja a visszajutás, igazi liftező csapat, amely többször is megnyerte második vonalat, ám a Premjer-ligában soha nem jutott előbbre a 13. pozíciónál.

Petrescu, a hírek szerint, fél millió eurót keres majd évente a Fekete-, az Azovi-és a Kaszpi-tenger között elterülő, 710.000 lakosú Krasznodar csapatában valamint egy millió eurós aláírás-pénzt is zsebre tehetett. A korábbi kiváló védő máris gondoskodott arról, hogy ne maradjon honfitárs nélkül: a Kubany végleg leigazolta Andrei Muresant, aki az ősszel a Beszterce kölcsönjátékosaként szerepelt Krasznodarban.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: